19 februari 2017
13:00

Gantesbo IBK (02/03)

Referat: Nybro IBK - Gantesbo IBK (02/03)

Vet knappt hur jag ska börja. Vi kommer till matchen med tio utespelare varav en halvskadad Klasson. Kan inte i min vildaste fantasi tror att vi ska åka hem med alla tre poängen till Emmaboda. Jag har varit med så många år och kan inte komma ihåg att jag har sett ett lag jobba så för varandra.

I och med den tunna truppen så börjar vi matchen med tre backar och två formationer framåt. Klasson går på avlastningsbyten. Instruktionerna till spelarna är att försöka spela enkelt. Att alltid ha en gubbe framför deras mål som vi kan spela på. Vi trodde nog att NIBK skulle pressa våra backar mer. Detta passade oss som handen i handsken då vi allt som oftast fick bolla i iugn och ro i försvarszonen.

Första perioden är avvaktande från båda lagen. Efter 05:15 så kommer vårt ledningsmål när Niklas skjuter från sin backplats och där Leo gör sitt jobb framför målet. När det återstår 3.5 minut av perioden så kommer kvitteringen från hemmalaget.

Vi är givetvis nöjda efter första perioden. Dock så måste vi sortera upp bättre. Allt som oftast blir nummer 9 omarkerad.

Vi får en strålande start i den andra. Efter 04.00 så kommer 2-1,Denna gång så är det Klasson som står parkerad framför mål och kan peta in bollen efter ett fruktat skott av Niklas. Bara 90 sekunder senare så ringer det igen. Den här gången så jobbar Sjölund fram bollen till Leo som distinkt sätter bollen i krysset. Samarbetet firma Sjölund och Leo är inte slut där.Efter 07:02 så blir det omvända roller när Sjölund sätter 4-1 efter en sargstuds(tror jag) efter Leo:s skott. Hemmalaget kan reducera till 2-4 efter 09:44. I samma sekund? så får Nybro en spelare utvisad för nick. I och med allt bortfall så får Aronsson förtroendet på vänsterkanten. Vi har frislaget och Gotte petar bollen till Aronsson som tar med sig den inåt banan och prickskjuter in 5-2.

En tremålsledning inför tredje. Vi betonar vikten av att inte dra oss tillbaka och försöka försvara vår ledning. Däremot ska vi försöka spela smart och undvika och göra misstag. Nybro måste givetvis börja spela lite mer desperat och chansa lite. Emellanåt så trycker de ner oss ordentligt i vår försvarszon. Vi kommer längre och längre ner i knät på Oskar. Resultatet av detta blir att hemmalaget kan reducera två gånger om genom en bortglömd Almqvist. Klockan står nu på 06:44. Vi känner att vi är tvingade att ta en Time out, dels för att vila spelarna och att försöka komma tillbaka till vårt försvarsspel. Resterande del av perioden så kämpar vi med näbbar och klor. Med mycket tur och skicklighet så lyckats vi ta första segern mot Nybro.

Trots att vi har många spelare borta så gör vi en lysande match idag. En grym andra period där vi är effektiva när chanserna dyker upp. Vi är oerhört stolta som tränare. Tänk vad inställning kan göra. Segern gör även att vi kan titta uppåt i tabellen.

Resultat 4-5(1-1,1-4, 2-0)
Skott: 27-18(5-8,10-7,12-3)